Crònica Taula 3 – Intel·ligència artificial com a motor per el creixement i la transformació dels negocis 

A la taula sobre intel·ligència artificial com a motor per el creixement i la transformació dels negocis Sonia Cañizares Pino, Directora del Sector Públic i Sanitat de Catalunya a Sopra Steria com coordinadora de la taula. Junt amb Ester Manzano, Directora General de la administración Digital de la Generalitat de Catalunya, Elena Flores, Directora de producte i servei del Grup GACM España, Joanne Pupo Head of Digital AXA Group Operations  i Carolina Pinart, Global Product Director of New Generation Technologies de Nestlé, ens van explicar les seves experiències en el sector i com la intel·ligència artificial es el motor de creixement i la transformació del negoci. 

Sonia Cañizares va destacar que “fa més de 60 anys que la Intel·ligència artificial es va crear, hem evolucionat teològicament pero sobretot s’ha realitzat un canvi de paradigma, ara es quan ho estem utilitzant en el nostre dia a dia, no nomès en el sector privat sino també en el públic”.

Ester Manzano, va profunditzar en l’àmbit de l’administració per oferir serveis públics digitals proactius i especializtats i per això es molt important protegir les dades de qualitat, segures i fiables. 

Elena Flores, en la seva experiència en una companyía asseguradora va destacar: “actualment si vols compartir les dades personals, podem fer un producte especialment d’acord a les teves necessitats i no nomès això, per exemple, podem fer una previsió als clients sobre un aspecte tan concret com són els fenómens metereológics”.  

Joanne Pupo, va parlar sobre la responsabilitat que la IA comporta, “forma part de l’agenda de les empreses. S’ha d’assegurar que les dades s’apliquen amb logaritmes étics i responsables ja que son dades sensibles” 

L’aplicació de la IA la utilitzem en la línea de venda tant en els processos automatitzats com també el servei de personalització del chatbot, una millora tecnològica genera un cost d’oportunitat increíble va dir Carolina Pinart.