Ja les tenim aquí! Les guanyadores del #WomenStartupChallenge 2020

Com ja sabreu, el repte Women Startup Challenge va néixer enguany des de Dones en Xarxa com una manera de continuar realitzant la nostra feina de visibilitzar, posar el focus i potenciar a dones del sector TIC.

En aquest cas, volíem oferir una possibilitat de creixement i visibilització a dones líders de startups i als seus projectes, i així hem arribat on som ara mateix: amb un aclaparador nombre de projectes liderats per dones i la difícil tasca que ha suposat per a les nostres jurats i mentores seleccionar només a 10 d’elles.

Volem, doncs, aprofitar per agrair des d’aquí a totes vosaltres, que us heu interessat en el repte i recordar-vos que, abans de res, cal seguir endavant. Tenim totes molt a oferir i no permetrem que res ens aturi!

I ara, sense més preàmbuls, us deixem amb les guanyadores del Women Startup Challenge:

Fundadora de Matchmode, plataforma on les marques de moda poden trobar professionals freelance seleccionats de diferents categories especialitzades en moda.

Aposten per ser un referent en la indústria, ajudant, mitjançant el seu model tecnològic, a aquestes empreses que estan creixent fent MATCH amb professionals consolidats del sector: Aposten també pel talent made in Spain, per projectes en els quals hi hagin bones col·laboracions amb projectes que es paguin a un preu just i creant comunitat.

Mercedes Villar és la fundadora i CEO de DoTheGap, la comunitat que té com a objectiu normalitzar l’intercanvi cultural, convertir-lo en una activitat habitual i inclusiva, per la seva rellevància en el desenvolupament d’habilitats com a respecte i tolerància per tota mena de realitats. La millor manera, diuen des de DoTheGap, d’eliminar prejudicis i estereotips és relacionar-se.

Cinthia Miralles és la CEO i fundadora de Klothink, una comunitat de més de mil consumidores, una eina de insights, una plataforma de comunicació i una xarxa de marques, professionals, experts i consumidores del món de la moda

En ella ofereixen una alternativa al Fast Fashion mitjançant del Fashion Rènting: lloguer de peces de vestir i complements per al dia a dia.

Creen càpsules amb Brand Builders de marques premium i les ofereixen a les seves usuàries en un format flexible, ja sigui mitjançant pay as you go o diversos plans.

  • Katherine De Los Santos Diaz; OPIN http://www.opin365.com https://www.linkedin.com/in/katherine-d-diaz-4061081b9

Katherine de los Santos ocupa els llocs de CEO i fundadora d’OPIN, una plataforma d’autenticació segura per a seguir enviaments i assegurar una recepció sense contacte.

El ecommerce creix de manera exponencial centrant tota la seva atenció en el màrqueting, les vendes i el procés de pagament, però l’última etapa de tot el procés de compra el lliurament del producte està obsoleta i desactualizada. En OPIN365 han actualitzat i digitalitzat aquesta etapa del procés de compra generant una prova irrefutable de lliurament entre el comprador (o el receptor del producte) el repartidor i el venedor.

Fundadora d’Ela, aquesta neix de la necessitat de trobar roba sostenible a un preu accessible sense haver de renunciar mai a la moda. La moda sostenible no té perquè ser avorrida o lletja. Cada peça a ELA és especial, totes les marques amb les quals s’ha associat la plataforma creuen en la importància de l’economia circular, així com en les pràctiques de comerç just, el tenir un estoc limitat i ser sempre responsable amb el nostre planeta.

  • Rebeca Fernández García; Bikupu https://bikupu.com/ https://www.linkedin.com/in/rebeca-fern%C3%A1ndez-*garc%C3%*ADa-953704196/

CEO de Bipuku, que neix per a crear autèntiques experiències sorpresa, apostant per un turisme sostenible oferint destinacions alternatives i fomentant el transport públic com a mitjà de trasllat més ecològic. Des de Bipuku sostenen que la veritable essència dels viatges sorpresa resideixen en les destinacions menys habituals.

Ocupant el lloc de directora i fundadora, Cites a Cegues es presenta com un servei de cerca de parella a mig camí entre les agències matrimonials antigues i les noves webs de cites, oferint un servei discret i personalitzat en cada pas del procés, ajudant les persones a trobar una relació sentimental duradora, sincera i respectuosa, enfocant-se en la part offline del procés, al contrari que molts dels nous serveis del mateix camp.

Ana Perez és la CEO de ForestChain, una solució digital i integral per a garantir la traçabilitat de la fusta en la seva cadena de custòdia, complir amb els requisits legals i normatives per a fusta legal i facilitar l’obtenció i manteniment de certificacions del sector (FSC, PEFC, EUTR, Lacey Act..). La plataforma a més facilita la gestió de l’empresa (logística, operacions, control de costos, etc), utilitzant tecnologies com a AI, IoT i deep learning. ForestChain és una eina per a la transformació digital i industrial del sector, que li permetrà al sector adaptar-se a la indústria 4.0, per a convertir-se en una indústria transparent i innovadora.

Marta Valls és cofundadora i directora de desenvolupament de Vottum, una start-up que ofereix solucions de traçabilitat i certificats mitjançant tecnologia Blockchain amb l’objectiu de facilitar a les empreses el camí cap a la innovació i digitalització, i que ha aconseguit que el seu nom s’hagi fet sentir entre projectes i esdeveniments del més alt nivell.

Ha estat considerada pels analistes com el “Wordpress del Blockchain” per la seva versatilitat d’aplicacions, i la seva tecnologia ja ha obtingut múltiples reconeixements entre els quals destaquen ser una de les Global Startup Top 100, la seva inclusió per GARTNER en el seu últim Report de “hype corbi – tecnologies emergents i els líders a seguir” del 2020, i al que ara cal sumar-li un nou i reeixit premi, a la Millor Innovació – BNEW 2020, lliurat pel Rei Felip VI i el President del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, en un esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i que va aglutinar a múltiples personalitats de l’àmbit empresarial.

CEO de Babyboo Academy, aquesta és una plataforma d’elearning que aposta per la formació de les soft skills dels pares i mares per a acompanyar al creixement i educació de la família de la mà de professionals independents.

Felicitats a totes! I recordeu que aquests projectes seran presentats dins de les VI Jornades WomanLiderTIC el dia 20 de novembre i que  podreu assistir a l’esdeveniment de manera online i gratuïta apuntant-vos a través d’aquest link.