Reptes i Iniciatives públiques per a la Igualtat en l’àmbit digital

Mariola Dinarès (@HolaMariola), periodista, SMM i guardonada com a #DonaTIC el 2017 va coordinar i presentar la taula . Va estar acompanyada per Cristina Colom (@ccolom), directora de la Digital Future Society al Mobile World Capital Barcelona, Joana Barbany (@joanabarbany) directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Laia Bonet Rull (@laiabonetrull) tinent d’alcalde de l’Agenda 2030, transició digital, esports, coordinació territorial i metropolitana a l’Ajuntament de Barcelona i Laura Flores Iglesias, subdirectora General d’Intel·ligència Artificial I Tecnologies Habilitadores Digitals.

En aquesta taula es va abordar la problemàtica que segueix significant la bretxa de gènere a la societat i es van proposar iniciatives públiques per a la igualtat en l’àmbit digital. Es van plantejar preguntes com qué fan les institucions públiques per reduir-la?

Algunes idees de les participants que podeu veure en el video de la taula 1 són:

Cristina Colom: “Per a dissenyar sistemes inclusius necessitem comptar amb l’experiència de l’usuari, en aquest cas de les dones , i així no es quedessin fora dels processos.”

Joana Barbany: “Encara actualment les dones estem cobrant un 20% menys que els homes en el sector digital . Les dones som mes en % en la universitat i amb millors notes però a l’hora de valorar-nos ho fem per sota de les nostres possibilitats a diferència dels homes.”

Laia Bonet es pregunta:  “Que poden fer les institucions per a lluitar contra la bretxa de gènere en l’àmbit digital?” i afirma que “El programa STEAM Barcelona farà possible que més nenes i mes noies vulguin treballar en l’àmbit tecnològic seguint en l’impuls de la polítiques d’igualtat en totes les administracions”

Laura Flores: “La transformació digital implica una societat mes diversa i complexa i per tant necessitem tot el talent i el talent no té genero. Des de l’administració  hem d’apostar per la innovació de l’agenda  Espanya digital 20-25”. “La bretxa de gènere en l’àmbit científic és el principal problema de vulnerabilitat en la nostra economia.”

-->