Sara Berbel, ponent del Flash: “Empoderament de les Dones al Sector TIC”

Sara Berbel Sánchez és Doctora en Psicologia Social i postgraduada en Anàlisi i Conducció de Grups per la Universitat de Barcelona. Actualment és Directora General de Barcelona Activa i Gerent de Política econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona.

Ha estat Directora General d’Igualtat d’Oportunitats al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Presidenta de l’Institut Català de les Dones i Coordinadora de Polítiques d’Igualtat, de promoció econòmica i d’economia social a l’Ajuntament de Barcelona. En 2015 va fundar Empowerment Hub, un projecte per a l’empoderament personal, professional i social.

Va rebre el Premi Aspasia en defensa de l’equitat de gènere el març de 2014, atorgat per la Xarxa de Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector, que van destacar la seva llarga trajectòria i esforços en defensa de la igualtat de les dones.
Convidada pel Department of State dels Estats Units d’Amèrica, ha participat com a experta en lideratge de gènere al International Visitor Leadership Program “Women in Leadership: Advancing Women, Advancing Humanity”, juntament amb 11 representants europees de diferents països el 2012.

El seu interés professional es concreta amb investigacions i treballs sobre el desenvolupament de moviments socials i estratègies pel canvi social, especialment grups de dones com a agents actius. L’evolució de la ideologia feminista contemporània, la intervenció de les dones a la política i l’empresa, el disseny de models pel negoci i la igualtat social de diversos col·lectius són també desenvolupats en la seva pràctica acadèmica i laboral.

Publica articles, conferències i llibres sobre els temes descrits. Així mateix, imparteix cursos de lideratge, empoderament i pràctica política per a dones. Entre les seves publicacions destaquen obres com El cos silenciat i Sense cadenes, Noves formes de llibertat al segle XXI; juntament amb els seus llibres més recents Directives i empresàries. Dones trencant el sostre de vidre i Idees que canvien el món.

Twitter: https://twitter.com/saraberbels?lang=es

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/saraberbel/