Sessió “Les TIC per combatre la violència de gènere”

Hi ha moltes iniciatives governamentals i socials per combatre la violència de gènere, tot i els esforços el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles segueix creixent, arribant a 51 casos durant aquest any a Espanya.

A la taula sobre violència i tecnologia, en relació a la prevenció a través del bigdata de les 16h, comptarem amb la presència de Marisela Vasquez, Consultora de negocis i emprenedoria, Eva Alfama de l’àrea de Drets Socials, Justícia Global, feminismes i LGTBI, Maria Marcia, periodista i tècnica de dades a l’Observatori de Gènere i dades Obertes, Karma Peiró, periodista especialitzada en TIC, i Pilar Guerra Project manager en el projecte Tor.

Cal que es creïn projectes per a la construcció d’eines tecnològiques per a la participació ciutadana. Les anàlisis de dades massius que genera el Big Data comencen a tenir aplicacions pràctiques en la prevenció del delicte.

Cada dia apareixen noves propostes i projectes en l’aplicació de noves eines. Per això, les protagonistes d’aquesta taula ens explicaran les innovacions tecnològiques que ara mateix s’estan aplicant i que actuen com a agents contra la violència de gènere.

Les Tic per combatre la violència de gènere